recepta de cuina boliviana: “pique macho”
ingredients
1 1/2 kg de carn de cèrvol
1/2 quilo de xoriço de fregir
1/2 quilo de salsitxa de còctel
2 cebes vermelles grans
2 pebrots morruts grans
2 bitxos (pebrots picants)
2 tomàquets
3 ous
1 quilo de patata
preparació
Picar la carn en cubs mitjans i fregir, afegir sal i pebre al gust, de la mateixa manera amb el xoriço, barrejar a la mateixa paella el xoriço, la carn i les salsitxes.
Tallar la patata a tires i fregir.
Per servir: de base es col·loca en el plat una porció de patata fregida i la barreja de la carn, per damunt la ceba i els pebrots tallats a tires primes amb trossos mitjans de tomàquet i els ous durs partits per la meitat.
Consells
És agradable posar una mica de salsa de tomàquet, maionesa i mostassa no només pel colorit del plat, sinó per aconseguir un gust diferent.
Jobany Flores
“Causa Limeña” Perú
- 500 Kg. de peix
- 1 Kg. de patata
- 2 llimones
- 1 bitxo groc(ají)
- 2 alvocat
- 2 ous dur
- 1 got de maionesa
- 3 panotxa blat demoro
- olives negres
- oli i sal
Preparació
Pas 1
Rentar i posar a bullir en abundant
aigua amb sal, les papes fins que estiguin ben tendres. Retirar,
pelar i passar per un premsa puré, ha de ser ben fi fins a obtenir
un puré llis i sense grumolls. Incorporar el suc d'una llimona,
bitxo(ají) groc prèviament liquat, ½ tassa d'oli i la sal,
barrejar fins a obtenir una pasta homogènia. Reservar.
Pas 2
Mentrestant bullir el peix. Tallar
l'alvocat en rodanxes fines i ruixar amb unes gotes de llimona i sal.
Barrejar el blat de moro amb maionesa i rectificar la sal.
Pas 3
Pas 3
Agafar una font per a forn de forma
rectangular i folrar-la amb paper microfilm de cuina. Cobrir la base
de la font amb una porció de puré, caldrà estendre de forma
parella amb l'ajuda d'una cullera, pressionant lleument sobre el
paper transparent per anivellar.
Pas 4:
Sobre el puré estendre una capa molt
fina de blat de moro amb maionesa i després cobrir-la amb una altra
capa de puré, procedint de la mateixa manera. Cobrir la segona capa
de puré amb maionesa i acomodar alvocat, tapar amb una altra capa de
puré; tornar a untar amb maionesa i acomodar els filets de peixos,
untar amb maionesa i cobrir amb la resta del puré.
Pas 5:
Es decora amb ous durs tallats en
grillons i les olives negres. Servir ben freda, tallada en porcions.
Jose Salcedo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada