Castanyada
La
Castanyada és una festa
popular de Catalunya que se celebra el dia de Tots Sants.
Hem
fet panellets, els panellets
són uns pastissos petits, de diverses formes, fets a base de massapà i altres
ingredients que els donen un sabor i aroma característics. Són les
postres típics de la diada.
Nosaltres
els hem fet amb:
½
quilo d'ametlla mòlta
½
quilo de sucre
1
patata grossa bullida
1
llimona
100
grams de pinyons
100
grams de coco ratllat
100
grams d'ametlla picada
100
grams d'avellanes
50
grams de xocolata en pols
1
ou
Elaboració:
1-
Peleu la patata bullida i aixafeu-la amb la forquilla.
2-
Afegiu-hi l'ametlla mòlta i el sucre.
3-
Tireu-hi també la pell de la llimona retallada.
4-
Barregeu-ho tot amb les mans fins que quedi una massa compacta.
5-
Dividiu la massa en cinc parts (una per a cada classe de panellets) i
feu boletes.
6-
Doneu formes diferents (rodones, allargades, de piràmide..).
7-
Cobriu els panellets amb pinyons, coco ratllat, xocolata, etc.
8-
Unteu amb oli la safata del forn i poseu-hi els panellets.
9-
Pinteu-los amb el rovell d'ou batut.
10-
Poseu la safata al forn fins que els panellets quedin ben daurats (10
minuts al foc ben fort).
Els
alumnes que van fer les panellets son:
Catalin
– Fernanda – Vlad – Leslie – Jobany – Vianca – Henrry -
Fathi.
Fernanda Nicole Balmaceda Birr
4t C
Fernanda Nicole Balmaceda Birr
4t C
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada