dimecres, 21 de desembre del 2011

BON NADAL A TOTS!!!


 BON NADAL A TOTS!!!

Ara parlaren una mica del Nadal a Catalunya, veien una mica de tot, com el pessebre, la fira de santa Llúcia, el tió de Nadal conegut com Caga tió, el Nadal i Sant Esteve, el Cap d'Any i per acabar La festa dels tres Reis mags, coneguts com Melcior, Gaspar i Baltasar.
Per començar parlaren per les festes de Nadal que son celebracions del mes desembre i primers de gener, són l'adaptació cristiana de les festes paganes del solstici d'hivern és a dir , el moment en què el sol és més baix, fa més fred, hi ha poca feina al camp i, per tant, les famílies es tanquem a casa.
- La fira de Santa Llúcia de Barcelona té una llarga tradició. Les parades mostren les figures típiques del pessebre (que parlaré després) i tot allò que cal per guarnir la casa. A més, s'hi han afegit els artesans que venen objectes diversos relacionats amb les festes.
-El pessebre és una representació de diferents episodis relacionats amb el naixement de Jesús. Originàriament eren figures de fang pintades a mà, però, avui, la majoria són de plàstic.
-El tió de Nadal, és conegut com caga tió. Les famílies guardaven un tronc que , any rere any, prenia protagonisme per Nadal. Avui dia, com que en en les cases no hi ha gaire espai,el tió s'ha substituït per un tronc petit, sovint decorat amb una barretina i una cara pintada, que els nens s'encarreguen d'alimentar amb pomes o altres fruites.Fet això, criden els menuts, que li donen cops amb un bastò tot cantant: 
"Caga tió, caga torró
d'avellana i de pinyó
Si no cagues , tió,
et daré cop de bastó!"

 Jo sóc de Brasil, i el Nadal se sembla aqui, però fa molta calor i després una mica de pluja. En aquesta època estem de vacances, tenim els 3 mesos que aqui es fan a l'estiu. Aquest nadal serà el primer que passo a Catalunya.
ASS: Gabriella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada